Sattva triphala zioła na trawienie i odporność
towar niedostępny
Opis
Triphala zioła w proszku 100g
Triphala czyli mieszanka, która powstała z trzech owoców takich jak Bibhitaki, Haritaki oraz Amalaki. Triphalę stosuje się w ajurwedzie jako środek oczyszczający organizm, na trawienie oraz regularne wypróżnienie.
Zalecane spożycie triphala w proszku
Należy spożywać jako dodatek do potraw w ilości 6-7 g (około 2 łyżeczki dziennie) lub dodawać pól łyżeczki do herbaty (2 razy dziennie). Ajurweda zaleca spożywanie triphali w połączeniu z niewielką ilością miodu lub ghee (klarowanego masła).
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.
Składniki:
Amalaki Fruit Powder (Phyllanthus Emblica), 33,3 % Haritaki Fruit Powder (Terminalia Chebula), 33,3% Vibhitaki Fruit Powder (Terminalia Bellirica).
Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Triphala to popularny preparat w ajurwedzie, starożytnym systemie medycyny indyjskiej. Nazwa "Triphala" oznacza "trzy owoce" i odnosi się do trzech głównych składników: amalaki (Amla), haritaki i bibhitaki. Triphala jest szeroko stosowana ze względu na swoje właściwości zdrowotne. Pomaga w utrzymaniu równowagi trzech dosz (Vata, Pitta i Kapha), co jest kluczowe w ajurwedzie. Zioło to jest uważane za naturalny środek oczyszczający, który wspomaga trawienie, usuwa toksyny z organizmu, poprawia wchłanianie składników odżywczych i może pomagać w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. Triphala jest także używana w pielęgnacji skóry i stanowi integralną część ajurwedyjskiego podejścia do holistycznego zdrowia i dobrego samopoczucia.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności